МУ – Плевен представи обучението по специалност „Фармация“ на Български фармацевтични дни в Русе

26.06.2017 15:57

От 23 до 25 юни 2017 г. град Русе бе домакин на единадесетото издание на ежегодния форум Български фармацевтични дни, организиран от Българския Фармацевтичен съюз. За първи път представители на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) – преподаватели, студенти по фармация и служители – взеха участие в изложението на дунавския бряг. Целта на участието бе да се представят най-младия факултет на университета – Факултет „Фармация“ и отличителните особености на обучението по Фармация, което висшето училище в Плевен предлага, информират от Пресцентъра на вуза.

Представителите на МУ-Плевен – доц. Надя Велева и магистър-фармацевт Делиан Ламбрев, преподаватели във Факултета по фармация, както и Зорница Декова, началник на Студентска канцелария, се радваха на засиления интерес от страна на кандидат-студенти, фармацевтични фирми и  на колегите си от фармацевтичните факултети на медицинските университети в страната. Те запознаха всички с конкурентните предимства на обучението по фармация, което МУ-Плевен предлага на своите студенти. Подчертаха фокуса върху натрупването на теоретични знания и предлагането на практическа подготовка, ориентирани към повишаване на качеството на фармацевтичните грижи чрез изграждане на концепция за комплексна извънболнична лекарска и фармацевтична помощ, както и удовлетворяване на дългосрочните нужди на фармацевтичната индустрия чрез изграждане на специалисти по фармацевтично производство, клинични изпитвания, фармацевтичен маркетинг, регистрационни процедури, лекарствена политика и оценка на здравните технологии. Най-интересният елемент от практическото обучение по фармация за аудиторията бе новината за изграждане на собствена мини производствена линия във Факултета по фармация, която обхваща целия технологичен процес в производството на лекарства и има капацитет 10 000 бр./ мин. Представителите на МУ-Плевен създадоха многобройни контакти с колегите си от Българския фармацевтичен съюз и преподавателите и студентите по фармация във висшите медицински училища в страната.

Датите на редовните конкурсни изпити за специалностите «Фармация» и «Медицина» в МУ-Плевен са през м. юли – на 5 и 12 юли съответно по биология и химия. Тази година висшето училище ще реализира втория прием на студенти по специалност «Фармация», държавна поръчка, а местата са 29, определени с Постановление на Министерски съвет. Годишната такса на обучение е същата като за специалност „Медицина“ – 900 лева.  Курсът на обучение по фармация е с продължителност 5 години за придобиване на образователно-квалификационна степен „Магистър“ и професионална квалификация „Магистър-фармацевт“.

Снимки: Пресцентър, МУ-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: