Съдят шофьор, причинил смърт на пешеходец в Плевен

26.06.2017 14:18

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 42-годишен мъж, нарушил правилата за движение по пътя и причинил смърт на пешеходец. За това съобщават от Пресцентъра на Апелативна прокуатура – Велико Търново.

Обвинението срещу  Стоян М. е за това, че на  16.11.2016г. в гр.Плевен,  „Източна индустриална зона” №141,  при управление на лек автомобил „Мерцедес”,  нарушил правила за движение по пътищата,  като преди да започне движение назад, не се убедил, че пътят зад превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движението, като по непредпазливост причинил смъртта на Боян Т. – престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 16.11.2016г.  обвиняемият  отишъл в автосервиза и спрял  автомобила в дворното пространство, където били паркирани и други автомобили. Разговарял  с техник за проблема със спирачките, който  му заявил, че според него спирачната помпа трябва да се подмени.

По същото време зад „Мерцедеса”  на разстояние около 5м, косо бил паркиран автомобила  „Санг Йонг Рекстън”, който няколко от мъжете се канели  да преместят, чрез избутване  до сервизната клетка, тъй като не можел да се придвижи на собствен ход. В това време обвиняемият се качил в автомобила  си  и без да се увери, че движението му ще е безопасно,  потеглил на заден ход и  блъснал двама от мъжете. При ударът пострадалия  паднал на  пътното платно и задната дясна гума преминала върху тялото му.  Боян Т. бил закаран в ЦСМП-Плевен в тежко състояние-клинична смърт и починал същият ден.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: