Още един спартаклия в националния отбор по баскетбол

26.06.2017 17:06

Любомир Минчев повика Мартин Маринов, за да попълни групата за старта на подготовката на националния отбор по баскетбол. Юношата на Балкан ще се яви на първия ден от лагера в Правец – на 28 юни, за да стартира тренировки с останалите играчи от представителния тим. Той е включен от селекционера на мястото на контузените Павлин Иванов и Христо Захариев, съобщава „Тема спорт“.

Двамата отпаднаха от списъка на Минчев, тъй като няма да могат да започнат подготовката за квалификациите с Беларус и Португалия навреме. Така пред 31-годишния Мартин се открива отлична възможност да запише първи мачове с националния екип. До момента той никога не е играл в официален двубой за България и е пред дебют, макар и във вече напреднала възраст.

Гардът на Спартак Плевен е и единственият, който ще получи допълнителна повиквателна от Любо Минчев. През изминалия сезон той записа средно по 17 точки, 3,6 борби и 2,4 асистенции за плевенчани. Това означава, че разширеният състав на националния тим ще включва 15 имена.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: