Роси Денчева триумфира в най-силния детски тенис турнир в света

25.06.2017 9:46

България буквално покори най-силния международен турнир по тенис в света за момичета и момчета до 10 г. „Смриква Боул“ в Хърватия. Малките ни таланти спечелиха титлите на сингъл за момичета и момчета, както и тази на двойки.

Росица Денчева (ТК „Плевен 90“) стана шампионка при момичетата с трудна, но заслужена и много сладка победа във финала над Шанис Роаньо (Франция) с 5:3, 4:5(4), 10:4. Робен Гавани (ТК „Витоша“) триумфира с купата при момчетата с изклучителна победа над Уилям Винчигуера (Швеция) с 4:2, 4:2.
Българската двойка, съставена от двете ни момичета Росица Денчева и Елизара Янева (ТК „Академик“ Пд) пък спечели титлата на двойки, след като на полуфинала победи мъжкия ни тандем в състав Робен Гавани/Ивайло Симеонов (ТК „Кристи Дряново“) с категоричното 7:0. На финала Роси и Елиза се справиха и с Вук Крушчиш/Милан Матович (Сърбия) със 7:4, за да заслужат третата купа за отбора ни, воден от треньорите Даниел Ангелов и Димитрина Иванова.
„Това е невероятен успех за България, какъвто не сме имали на този турнир досега. Много сме щастливи и се радваме всички“, не скри емоциите си Ангелов.
Освен с купите, Роси и Робен ще се приберат и с по един велосипед, който получиха като подарък за шампионските титли.
Българският отбор на „Смриква Боул“ бе съставен от шестима тенисисти, които участваха с финансовата подкрепа на програмата на БФТ и ММС „Тенисът – спорт за всички“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: