Учители от ДГ „Слънце“ – Левски участваха в Национална научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка“

20.06.2017 13:38

Снежина Любенова, учител в ДГ „Слънце“ гр. Левски представи презентация по доклад на тема „Великденски традиции – учи, твори и се забавлявай чрез eTwinnig ”на  Х-та   научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка“ под егидата на МОН  и Регионално управление на образованието – Велико Търново. Тя получи заслужени поздравления от колеги и експерти в областта на предучилищното образование, съобщават от детското заведение. За това съобщават от Пресцентъра на Община Левски.

Във  форума, проведен от 12 до 14 юни в гр.Велико Търново и  организиран във връзка със 135 –та годишнина на  предучилищно образование в България са участвали  и учителките Видолова и Ганчева да  обменят опит със своите колеги.

На конференцията са  представени встъпителни доклади на тема „Поглед към бъдещето на предучилищното образование през погледа на бъдещите учители“ и аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”, проведени са дискусионни форуми, презентирани са  доклади по тематични направления и отчетени резултатите .

Гост-педагози от Словения и Харватия, университетски преподаватели, независими и държавни експерти в областта на предучилищното и началното образование са били сред участниците  във форума .

Да отговори на съвременните предизвикателства пред българското предучилищно образование чрез съхраняване и обогатяване на  традицията и популяризиране на добрия педагогически опит и творчески потенциал на учителя в детската градина ,има за цел научно-практическа конференция.

„Предучилищната колегия излезе от тази конференция по-мъдра, със самочувствието, че води в правилната посока бъдещето за ръка.”, каза Снежина Любенова.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: