„Забравил” да се върне от отпуск затворник от пандиза в Белене, задържан в Бургас

18.06.2017 13:44

Обявен за издирване с Европейска заповед за арест 56- годишен мъж е задържан в резултат на подаден навременен сигнал от частна кардиохирургична клиника в Бургас и предприети полицейски действия, информират от Пресцентъра на МВР.

Вчера около обяд в болницата постъпил мъж, който се представил за жител на гр. Мартен, Русенска област. Обяснил, че е забравил личната си карта, преди време е бил техен пациент – поставян му е байпас, и си нуждае от спешна помощ.

При започналата процедура обаче, медиците не открили наличен байпас, което ги усъмнило и веднага алармирали в полицията за вероятна злоупотреба със самоличност.

Пациентът бил стабилизиран, а в хода на предприетите действия разследващите установили самоличността му – 56-годишен, обявен  за общодържавно издирване през август 2015 г., когато след домашен отпуск от затвора в Белене /изтърпявал е присъда за извършени измами/, не се завърнал. По първоначални данни, рецидивистът се е възползвал от поразителната прилика с брат си, за да може разходите по оперативната намеса да бъдат начислени на здравноосигурения му роднина.
По преценка на лекарския екип за липса на фактори, застрашаващи здравословното му състояние, мъжът е приведен в бургаския затвор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: