Оставиха на свобода плевенския прокурор Димитър Захариев

15.06.2017 14:09

Спецапелативният съд остави на свобода обвинения за участие в организирана престъпна група прокурор от Плевен Димитър Захариев. Захариев бе задържан преди седмица в Съдебната палата в София от Бюрото за защитени свидетели и му бе повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, чийто лидер е плевенският престъпен бос Камен Балбузанов-Куката. Плевенският прокурор престоя в ареста съвсем малко след зрелищния арест, защото Специализираният наказателен съд реши преди седмица, че е достатъчно той да бъде под „домашен арест“.

С това мнение се солидаризираха и двама от тримата апелативни съдии от съдебния състав днес, предаде БТА. Магистратите се мотивираха с влошеното здраве на Димитър Захариев и отбелязаха, че е напълно неоправдан начинът, по който той е арестуван. Магистратите дори намекнаха, че става дума за полицейски произвол.

На обратната позиция обаче беше докладчикът – съдия Румяна Илиева. Според нея Захариев трябва да е в ареста. Тя дори смята, че с действията си обвинителят ерозира общественото мнение, в случая се демонстрира безнаказаност, а казусът е пример за симбиоза между прокуратура и криминален контингент.

Заедно с прокурора беше арестуван и служителят на „Съдебна охрана“ Мирослав Минков. Той бе обвинен за участие в същата престъпна група и за заплаха за убийство на мъжа на негова колежка. Минков обаче също остава на свобода.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: