Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд син, убил майка си и разчленил трупа й

15.06.2017 13:47

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишен син убил майка си и разчленил трупа й. За това информират от Пресцентъра на Обвинението в Плевен.

Обвинението срещу Петър О. е за това, че на 17.04.2017г. в гр. Плевен, умишлено умъртвил своята майка – Ганка О. на 67 години – престъпление по чл.116 ал.1 т.3, във вр. с чл.115 от НК.

Обвиняемият живеел в гр.Плевен, като обитавал вилна постройка, в местността „Кожухарска чешма“ заедно със своята майка. Двамата живеели изключително бедно, с оскъдни доходи. Обвиняемият не упражнявал постоянна трудова дейност, а само когато бъде извикан да помага за обща работа, а майката била клошарка. И двамата редовно злоупотребявали с алкохол, не поддържали социални контакти с близки и роднини, не разговаряли със съседите си и често се карали помежду си, най-вече за пари. В детството си Петър О. е бил малтретиран физически от своя баща /покойник/, а на единадесет годишна възраст претърпял злополука, като паднал на главата си от 10м. височина. Майката контролирала поведението на сина си чрез авторитарен стил и изисквала абсолютно подчинение.

На 17.04.2017 г. в следобедните часове, двамата употребили значително количество алкохол. Между тях възникнал конфликт по повод неумелите действия на обвиняемия при приготвянето на кафе. Двамата взаимно си отправяли заплахи за убийство. Майката се обърнала към обвиняемия с думите „Ако искаш ме убий и се отърви от мене“ и го напръскала с неустановен спрей. Тогава синът взел нож от масата и нанесъл една прободно-порезна рана отгоре надолу в областта на шията на жената, в следствие на която пострадалата получила остра кръвозагуба и аспирация на кръв в белия дроб и след няколко минути починала. Тогава обвиняемият изнесъл на двора трупа на своята майка и със същия нож започнал да разчленява трупа. Действията му били видени от преминаващ покрай имота човек, който изплашен от видяното съобщил за извършеното убийство.

По искане на прокуратура Петър О. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: