Второкласници от Долна Митрополия изживяха незабравимо звездно зелено училище

10.06.2017 11:03

След успешното завършване на ІІ клас нашите учителки – госпожа Веселка Иванова и госпожа Петя Цветанова предложиха на нас и на нашите родители да организират тридневно Зелено училище в Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в село Байкал. Сформира се група от желаещи да отидем до ОЦИДЗИ село Байкал.
На 5 юни започна нашето звездно приключение. За краткото време, което бяхме там (пристигнахме в понеделник сутринта и си тръгнахме в сряда на обяд) правихме невероятно много интересни и забавни неща.
Директорът господин Иво Джокин е един необикновен човек, човек с много знания, който ни ги поднесе по много забавен начин.

С пристигането си в базата се включихме в отбелязването на 5 юни – Световен ден за опазване на околната среда. Всеки от нас нарисува и обясни по какъв начин опазва околната среда. Направихме си изложба, след което се разделихме на два отбора и редихме сложни пъзели. Нашите учителки ни помагаха. Станахме ПРИЯТЕЛИ НА ПРИРОДАТА.
По време на Зеленото училище с подръчни материали си направихме звездни карти, кръстословици, луната и нейните фази, направихме, изучавахме и наблюдавахме съзвездията, гледахме звездите, Луната, планетите Юпитер и Венера, гледахме с 3D очила, ходихме до ветрогенераторите, събирахме билки и листа за хербарии, ходихме на брега на река Дунав.

Направихме си малка дискотека на хижата до брега на реката. С бинокли наблюдавахме птиците, островите с бяла топола в река Дунав, броихме различни видове птици, видяхме пчелояди и техни дупки-гнезда.
Едно от нещата, което най-много ни впечатли е когато излязохме да наблюдаваме съзвездията и господин Джокин извади един зелен лазер, който достигаше звездите и много точно ни показа съзвездията – как да ги откриваме и как да се ориентираме по тях за посоките на света.
Рисувахме с пръсни и четки космически картини. Получиха се невероятни рисунки, които господин Иво Джокин снима. С тях ще участваме в Международен проект SPACE AWARENESS за 2017 година.
Последният ден си направихме слънчеви часовници и определяхме часът според тях.
Научихме и как с тяхна помощ да се ориентираме в посоките на света.
С това дойде и краят на нашето космическо приключение. Господин Джокин ни раздаде подаръци и ни изпрати с усмивка.


Нищо не ни липсваше там, всички бяхме спокойни, не се дразнехме и карахме. Госпожа Веселка Иванова и госпожа Петя Цветанова бяха много усмихнати, не се ядосваха с нас както в училище, бяха много добри. Бяха ни подготвили много изненади – гатанки с награди, „пинята”, много игри и забавления. С удоволствие сутрин преди закуска правихме, както казват те „физзарядка” за здраве.
Ние учениците от ІІ клас на СУ „Васил Априлов” град Долна Митрополия, които посетихме ОЦИДЗИ село Байкал искаме да БЛАГОДАРИМ на госпожа Веселка Иванова и госпожа Петя Цветанова за това, че направиха възможно това уникално изживяване и на господин Иво Джокин, който направи престоят много интересен, забавен, вълшебен, звезден.
Всички искахме Зеленото училище да не е ТРИ, а ХИЛЯДА дни.

Учениците от ІІ клас на СУ „Васил Априлов” – Долна Митрополия

#тагове:

НАЙ-НОВИ: