Люси Дяковска в Плевен: С мюзикъла показваме на младите, че музиката не е само щракане с пръсти по клубовете

08.06.2017 14:06

Новият проект на Люси Дяковска – „Разходка по Бродуей“, ще бъде представен на 27 юни, вторник, от 20.30 ч. в Летния театър в „Кайлъка“. Диригент е Левон Манукян, а оркестрациите са на Георги Милтиядов. Участие ще вземе и балет „Funky Monkeys“, а повече за проекта Люси сподели днес в пресклуба на БТА в Плевен.

Тя припомни за първия си проект „Вечер на мюзикъла“, чийто старт бе даден в Плевен на 23 октомври 2015 г., споделяйки, че той й е дал много кураж и самочувствие. До този момент не бях планувала да правя нещо подобно в България, тъй като обстоятелствата бяха такива, а приоритетите ми бяха в съвсем различна посока, не скри Люси. Още след първия концерт си дадох сметка какво богатство е за мен да изляза с тази програма на сцената и заедно с Плевенска филхармония да направим нещо много голямо, допълни световноизвестната певица. Тя подчерта, че плевенската публика й е помогнала в огромна степен да се почувства комфортно, давайки й шанс да се връща отново и отново на сцената в родния си град. Такъв концерт не беше правен и това ми показа, че не само публиката в Плевен, но и като цяло в България, има нужда от този вид музикално изкуство, каза Люси Дяковски, отбелязвайки, че мюзикълът е съвкупност от жанрове, които могат да бъдат поставени под една шапка.

Тя определи мюзикъла, като един вид преход, чрез който младата публика може да бъде мотивирана да влезе в залата, като й се покаже, че музикалното изкуство не е само щракане с пръсти по клубовете с паралелно консумиране на алкохол. „Музикалната култура в България може да бъде създадена и по един много по-различен начин и на мен ми прави впечатление, че в последно време у нас настъпва една прекрасна тенденция про мюзикълите. Мисля си, че заедно с Плевенска филхармония поставихме едно добро начало, показвайки в много градове колко разнообразни са мюзикълите“, сподели Люси. Певицата бе категорична, че този жанр не може да бъде изчерпан лесно, тъй като има хиляди изключителни творби с изключителни истории, които публиката има нужда да й бъдат разказани. Поради тази причина седнахме с екипа на Плевенска филхармония и коментирахме дали да не направим още един опит да докараме хората в залите и да им покажем нещо още повече, като още тогава бях готова с програмата – още по-разнообразна и с повече участници, разказа Люси Дяковска.

Снимка за спомен с представителите на медиите в Плевен

По думите й, с времето идеята е започнала да придобива един още по-завършен вид, като определи проекта по-скоро като спектакъл, отколкото като концерт. Тя разкри, че в „Разходка по Бродуей“ зрителите ще видят една доста по-раздвижена сцена с няколко нива. „Иска ми се да направим нещо повече за зрителите, защото според мен не е достатъчно да бъдеш на сцената с три лампички и един оркестър. Давам си сметка, че ние, артистите, сме хората, които трябва да карат публиката да изисква повече. Само по този начин и ние ще можем да бъдем по-взискателни към себе си“, подчерта талантливата плевенчанка. Тя разкри, че „Разходка по Бродуей“ включва 90% нови изпълнения, като разходката започва от 20-е и 30-е години и „Кабаре“, като продължава с „Чикаго“ и „Mack the Knife“. Следват 50-е години и „Магьосникът от Оз“ и „Singing in the rain“, а 60-е ще ни срещнат с един от най-популярните мюзикъли от онова време – „Уестсайдска история“. Разходката ще продължи с по-непопулярни мюзикъли, песните от които, обаче, са известни по целия свят, а финалът ще бъде поставен с „Мулен Руж“ и бисове, част от които са включени и в проекта „Вечер на мюзикъла“.

Надявам се да изпратим хората с една още по-богата представа за това какво всъщност е мюзикълът, с много весели, приятни и динамични емоции, изрази надежда Люси Дяковска.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: