Потомци на легендарния журналист Макгахан ще посетят Плевен днес

04.06.2017 8:26

Потомци на легендарния американски журналист от ирландски произход Джанюариъс Макгахан ще гостуват в Плевен днес. Четиринадесетте американски граждани ще посетят Плевен, ще разгледат Панорама „Плевенска епопея”, ще се срещнат с представители на ръководството на Община Плевен и с писателя Пелин Пелинов, автор на книга за именития им предшественик.

Наследниците на журналиста, участвал в Руско-турската освободителна война като доброволец, ще направят обиколка на страната ни по стъпките на именития си предшественик, като освен Плевен ще посетят Вършец, Трявна, „Етъра“ край Габрово, връх Шипка и храм-паметника „Рождество Христово“, Велико Търново, Ахелой, Несебър, Поморие, замъка „Влюбен във вятъра“ край Равадиново, Пловдив, Перущица, Батак и София.

Повод за визитата е отбелязването на 173 години от рождението на Макгахан и откриването на паметник на американския журналист на улицата в София, носеща неговото име. Посещението, изработването и поставянето на монумента се организира от Фондация „Ние, българите по света“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: