Ученичка от НУИ – Плевен с награда от Национален младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн

03.06.2017 15:03

Жури в състав проф. Анна Бояджиева – председател, доц. д-р Арсен Минков и доц. Кирил Матеев – членове и Ралица Базайтова – секретар, разгледаха в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак произведенията, постъпили за участие в Национален младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн. Конкурсът се организира от Министерството на културата и Националното изложение в Орешак, като тази година за участие са постъпили 247 творби от 13 училища.

Участниците бяха класирани от журито на първо, второ и трето място по 14 специалности. Сред наградените е и възпитаничка на плевенското НУИ „Панайот Пипков“. Това е Жаклин Пантич, която е класирана на трето място при живописците.

Конкурсът е предвиден за ученици от средните училища по изкуствата (изобразителни изкуства) в цялата страна и се провежда в една възрастова група за ученици от VIII до XI клас. Класираните на първо, второ и трето място до 18-годишна възраст имат право на едногодишна стипендия при условията на Наредбата за реда и условията за предоставяне на закрила на деца с изявени дарби.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: