ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен в реално сътрудничество с бизнеса в сферата на хранително-вкусовата промишленост

02.06.2017 10:22

Ученици от ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен специалност ”Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в ХВП” и „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” посетиха водещи фирми в сферата на хранително-вкусовата промишленост в град Велико Търново -„Лактима“ EАД и Фирма „Престиж-96“ .
В „Лактима“ EАД учениците се запознаха с историята на фирмата, модерното технологичното оборудване, целия производствен процес и критичните контролни точки, богатия асортимент и собствената запазена търговска марка „Лактима Балкан”, в т. ч. най-вкусният айрян „Балкан“, кисело и прясно мляко, млечно-кисели продукти и негазирани безалкохолни напитки с вкус на различни плодове. „Лактима“ EАД е на лидерска позиция на българския пазар. Към настоящия момент, компанията отговаря на всички изисквания на европейските стандарти, а именно: добри производствени практики (GMP), HACCP, сертифицирана e по IFS (стандарт за безопасност на храните, който се подновява всяка година, задължителни за продажбата на стоки на европейския пазар), ISO 9001 и ISO 22000, и е категоризирана като първа категория млекопреработвателно предприятие, с право на свободна търговия в рамките на ЕС.
Фирма „Престиж-96“ като синоним на авторитет и добро име с първо производство на точно 96 вафли, днес произвежда милиони вафли и бисквити. От октомври 2013 г. производствената база е нова и се отличава с модерни и високо технологични производствени линии, както и с иновативна складова система. Контролът на качеството се осъществява на няколко специализирани нива чрез лаборатории за изследване на физико-химични и органолептични индикатори. Има и професионално оборудване за микробиологичен анализ и провеждане на множество изследвания, проучвания и тестове на нови продукти.


Високите стандарти зад името „Престиж“ са вдъхновени от четири основни ценности, които вдъхновяват ежедневната работа – Традиция, Честност, Съвършенство, Иновация. Компанията е сертифицирана по ISO 22000: 2005, ISO 9001: 2008, IFS and HALAL. Благодарение на всичко това с годините фирмата се нарежда сред най-големите производители на захарни изделия в страната и извън нея. Продуктите им присъстват в пазарите на повече от 25 държави по света.
И в двете модерни предприятия беше предложено на младите хора да се включат в стажантски програми за успешна бъдеща професионална реализация.
Учениците от ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен се убедиха в правилния си избор да се обучават по своите специалности, предвид нуждата от кадри за експлоатация, поддържане и ремонт на хладилна и климатична техника и контрол на качеството и безопасност в сферата на хранителната индустрия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: