Задържаха двама плевенчани при операция по противодействие на трафик на хора

26.05.2017 11:21

Специализирана полицейска операция по противодействие на трафик на хора е проведена вчера на територията на Плевен. В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Първо и Второ РУ-Плевен и групата за охрана на масовите мероприятия при ОДМВР-Плевен. В хода й, на централната жп-гара в града, те задържали 49-годишен мъж, а малко по-късно, на улица „Неофит Рилски“, арестували 32-годишен, и двамата от Плевен.
В процеса на работа са извършени процесуално – следствените действия на пет адреса в областния град, откъдето са иззети документи, вещи, магнитни носители, незаконно притежавани шест огнестрелни оръжия /5 пистолета и пушка – нарезна/ със заличени номера и неустановена към момента марка и модел, както и 65 боеприпаси от различен калибър. Назначени са експертизи. До момента е установено, че заловените извършват трафик на хора на територията на страната.
Мъжете са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за извършени престъпления по чл.159 а и чл.339 от НК. Задържани са за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Плевен.
Продължава документирането на престъпната им дейност. Полицейските действия са под ръководството на прокурор от РП – Плевен. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: