17-годишна плевенчанка с първа награда в националния конкурс „Аз решавам”

24.05.2017 11:39

Млада талантлива плевенчанка е отличена с първа награда в конкурса на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ – „Аз решавам”. Това става ясно от публикувания на сайта на Агенцията протокол на Комисията с председател Илиана Христова – директор на дирекция „Политики и програми за детето, стратегическо развитие и координация” (ДППДСРК) на ДАЗД, ангажирана да оцени изпратените детски творби в различните категории.

Сформираното жури е разгледало и оценило изпратени творби в определените две възрастови групи ( І-ва група –  11-14 години II-ра група – 15-18 години), като подборът и класирането на творбите се е осъществило според регламента за награждаване, а именно „За рисунка“, „За фотография“, „За видео клип“ и „За литературна творба“. Оценките на журито се базират на следните критерии: основен – интерпретация на темата /идеен замисъл и яснота на посланието/; креативност и оригиналност на творбата;  универсалност на посланието.

В Категория: „Литератературна творба“, възрастова група: 15-18г. на първо място е класирана творбата на Айлин Тунай Потурлиева, 17 г., гр. Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: