Деца от Артшкола „Колорит“ – Плевен с първи награди от национален конкурс

23.05.2017 7:29

Петгодишната Белослава Галанова и 15-годишната Милица Славкова от арт школа „Колорит“ станаха носители на Първа награда от Националния конкурс за детска рисунка в рамките на Националната награда за изобразително изкуство „Захари Зограф“, връчвана от Община Самоков.
Двете талантливи деца получиха своите престижни награди на тържествена церемония в Художествената галерия в град Самоков от Кмета на града , заедно с носителя на Националната награда „Захари Зограф“ за 2016 година – художника Захари Каменов.
Рисунките на децата са оценени от професионалното жури, което определя Националната награда „Захари Зограф“. Журито е било под председателството на академик Светлин Русев.
Целта на конкурса е да мотивира децата да се занимават с изобразително изкуство и да научат повече за самоковските зографи. Белослава печели високото отличие с рисунката си „Странният вълк“, а Милица – със своя „Градски пейзаж“.
Белослава се обучава в арт школа „Колорит“ под ръководството на Майя Ананиева от няколко месеца, а Милица – вече девет години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: