В ОУ „Св. Климент Охридски“ – Плевен тържествено отбелязаха 24 май

23.05.2017 16:15

Ден преди официалното честване на 24 май – празника на двамата славянски братя Кирил и Методий и първата славянска азбука, в ОУ „Св. Климент Охридски“ – Плевен се състоя тържество, посветено на светлата дата и славянската писменост. По традиция за място на мероприятието беше избрана Актовата зала на училището, а във фоайето на училището дни преди това беше подреден кът с рисунки, посветени на празника. Над входа на училището беше закичен венец, което допринесе за подсилване на празничната атмосфера.


Цялостната идея и реализация на тържеството беше плод на фантазията и усилията на г-жа Марта Михайлова- учител по български език и литература в прогимназиален етап в училището. Празничен рецитал посветен на Кирил и Методий беше изнесен от ученици в пети клас. Гости на мероприятието бяха всички ученици на училището, а специална викторина с въпроси и награди зарадва всеки един от тях.
Акцент в програмата беше награждаването на учениците-отличници през годината от г-жа Татяна Христова- „Директор на ОУ „Св.. Климент Охридски“-гр. Плевен Децата получиха специално изработени медали с надписа „Отличник“ и под звука на бурни ръкопляскания се почувстваха горди от себе си и от своето училище.
Светите братя Кирил и Методий са създатели на първото славянско писмо-глаголицата и са основоположници на славянската литература. В целия славянски свят 24 май е синоним на българщина, духовност и просветление.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: