Отлично представяне за най-малките каратисти от „Спартак 14“ – Плевен

22.05.2017 11:38

Най-малките състезатели на плевенския шотокан карате клуб Спартак 14 се представиха повече от отлично на единствения по рода си турнира за деца под 7 г. – Национална купа „ Светлина”, чийто организатор вече дълги години е сенсей Светла Костова. Състезанието събра 84 деца от 8 шотокан карате клуба от страната. Този турнир е единствен по рода си за шотокан карате, предвид облекчения безконтактен регламент – децата участват в две състезателни дисциплини – основни шотокан карате техники и състезателни игри за качества. На всяко награждаване присъстваше поне по едно спартаковче, с което най-малките възпитаници на клуба показаха, че са достойни последователи на успешните по-големи състезатели от клуба.


17 бяха най-малките състезатели на Спартак в този турнир, а спечелените медали са 15. Децата бяха водени от треньорите си Милена Кирниколова и Маринела Петрова. Най-успешно представилите се състезатели с медали и от двете състезателни дисциплини (техники и състезателна игра за качества) са Йонан Михайлов, Габриела Паралийска и Симеон Дереков. Йони спечели златни медали и в двете състезателни дисциплини в конкуренция от 18 момчета при 6-годишните. Това беше първо състезание за него и дебютът му е повече от отличен.


Габриела Паралийска (внучка на именитата ни световната шампионка по спортна акробатика Галя Паралийска) спечели Златен медал на техники и сребърен медал в играта при 5-годишните момичета. И както се казва, „крушата не пада по-далече от дървото“. Третият двоен медалист – Мони при 5-годишните момчета, спечели сребърен медал на техники и бронзов в играта. Златен медал донесе за клуба и Кристиян Костов (6 г.), който по грешка беше пропуснат в списъците при 6-годишните и се състезава при 7-годишните момчета. Въпреки това, отличната му техника му донесе златния медал при по-големите.
Постиженията на 6 годишните не свършват дотук. Два сребърни медала с отлични изпълнения спечелиха съответно Ивайло Василев – техники, и Габриела Йорданова – техники. При 6-годишните момичета и момчета бронзовите медали станаха притежание на Магдалена Карталска- техники, Ален Филипов – техники и Георги Цветанов – състезателни игри.


Най-големите – 7-годишните състезатели също се справиха отлично в условията на силна конкуренция. Борис Пашкулски се класира втори на техники в конкуренцията на 12 състезатели, в дисциплината състезателни игри отлично се представи Денислав Трифонов – 3 място ( 18 деца ), а при момичетата Никол Любомирова спечели сребърен медал в игрите.
Огромни усилия да се наредят на стълбичката положиха още 5 състезатели, но шансът не им достигна да се окичат с медали. Грамоти за доброто си представяне получиха Дариан Абди, Борис Борисов, Ники Панчев, Алекс Кръстев и Георги Ганчев.

Следващото предизвикателство за победи при най-малките е участието им на Клубното първенство, на което ще вземат участие 94 деца от клуба от 5 до 13 години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: