ДГ „Юнско въстание“ – Плевен продължава работата по проект на Еразъм + „Art links borders“

20.05.2017 9:35

В периода 8-12 май педагогически екип на ДГ „Юнско въстание“ – Плевен осъществи третата транснационална визита в Южна Италия по проект на Еразъм + „Art links borders“. Целта на проекта е овладяването на английски език чрез обучение в различните образователни направления.


Любезните домакини приветстваха партньорите от Испания, България, Румъния и Литва с песни, танци и музикално-театрални изяви. По време на визитата гостите имаха щастието да опознаят историята, културата и бита на красива Италия. В Istituto Comprensivo Ferrandina се осъществи обмяна на педагогически опит в обучението на децата по английски език в отделните държави участнички в проекта.


Гостите имаха честта да бъдат посрещнати от кмета на Ferrandina и разгледаха забележителностите в Sassi in Matera, Ferrandina, Pisticci. Участниците обогатиха опита си в грънчарството и правенето на паста чрез workshop. Акцентирано беше върху значимостта на владеенето на английски език, като средство за комуникация между държавите-членки в Европейския съюз.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: