БЧК – Плевен продължава раздаването на хранителни продукти до 30 май

19.05.2017 9:48

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), Българският Червен кръст Плевен продължава раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти в град Плевен до 30 май.
Правоимащите лица от допълнителната целева група са:
• Лица с установени 90 на сто трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ), които имат личен доход до 314 лв., към месец февруари 2017;
• Лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, по реда на чл.8д от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към месец февруари 2017г.
Всеки гражданин, който е в списъците ще получи:
БРАШНО-13 БР, ОРИЗ-6 БР, СПАГЕТИ-10 БР, ПЮРЕ-6 БР, ГЮВЕЧ-3 БР, КОМПОТ-3 БР, КОНФИТЮР-4 БР, МЕСНА КОНСЕРВА- 10 БР,ЗАХАР-10 БР,ВАФЛИ-5 БР, ОБЩО: 70 бр. = 49,800 кг.
Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК по установения график, като всеки правоимащ получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.
Служители, доброволци и симпатизанти на Червен кръст раздават информационни бележки на бенефициентите от списъците по адреси и призовават хората да получат хранителните си пакети. В акцията се включват и студенти от Медицински колеж Плевен, инспектори, младши районни инспектори и полицаи от Първо и Второ районни управления в Плевен.
Призоваваме всички, попадащи в двете целеви групи да ни потърсят и да проверят дали са в списъците, изготвени от АСП и да получат хранителните си продукти.
Срока за раздаване в град Плевен се удължава до 30 май, включително, в пункта на ул. „П. Р. Славейков”50 от 10:00 до 14:00 часа.
Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.
Допълнителна информация гражданите могат да получат в областната организация на БЧК, на телефон – 064/801-234, 064/801-425.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: