Представителен, бляскав и луксозен – Българският национален цирк „София“ за първи път в Плевен! (видео)

17.05.2017 13:11


За първи път Българският национален цирк „София“ ще издигне купола си в Плевен. Циркът ще е в нашия град от 20 май до 4 юни – на паркинга на стадион „Плевен“, а гостуването му е част от националното турне със спектакъла, посветен на 120 години българско цирково изкуство. Повече за събитието днес в пресклуба на БТА разказаха артистичният директор на цирка Драгомир Драганов и част от неговата трупа. Той сподели, че в двучасовия спектакъл зрителите ще видят наследниците на прочути български циркови фамилии, които години наред не са работили в България и са приели предизвикателството да се завърнат и да представят уменията си пред родна публика в чест на юбилея. Драганов посочи, че годишнината е била отбелязана с грандиозни представления в столицата, като припомни, че спектакълът бе излъчен по БНТ навръх Нова година и повторен след това на Великден.


Време е българските деца да разберат какво означава думата „цирк“ – представителен, бляскав, луксозен, с неповторима атмосфера и изключително качествен звук, свърхмодерно осветление и сценични ефекти – нещо, което не е показвано в Плевен през последните 20 години, не скри артистичният директор на Българския национален цирк „София“. Той открехна завесата и анонсира, че гостите на цирка ще станат свидетели на баланс на першове – полувъздушен цирков номер, в който еквилибристка изпълнява сложни номера, илюзионно шоу с големи магии, а не просто фокуси, атрактивно поднесена дресура, силова акробатика. Това е един класически цирков спектакъл – най-важното с участието един класически клоун в лицето на Румбата, който през последните 10 години не просто не е работил, но не се и завръщал в България, посочи Драго Драганов. Той бе категоричен, че българският цирк не е загубил своя авторитет по света. Наши артисти не спират да гастролират под куполите на най-престижните циркове, но просто условията у нас са отблъснали най-добрите, каза Драганов.


Под купола на цирка ще се изяви също Маргарита Назарова (по мъж Наскинова) – внучка на легендата на съветския цирк – укротителката на тигри Маргарита Назарова, прочута по целия свят от филма „Полосатый рейс“. Заедно със своя съпруг тя отговаря за дресурата на животни, като Назарова представя дресура на гълъби и котки, а заедно със своята половинка представят екзотично шоу с питони, варани и дресура на камили. Плевенчани ще видят също дресура на понита и коне – висша езда, представена от Свилен Кехайов – потомък на легендата на българския цирк Петър Романов, изпълнения на акробата Митко Колев – също потомствен цирков артист, магьосника Крум Крумов – Трезор, Еми Велкова – дъщеря на първата българка, записана в „Гинес“ – Емилия Иванова.

От вторник до петък спектаклите са с начален час 20.30 ч., а в събота и неделя – от 16 и 18.30 ч., като понеделник е почивен ден. Цената на билета за едно дете до 7 години + един възрастен е 15 лв., като за всяко следващи дете е 10 лв., а за всеки следващ възрастен – 15 лв. Билетите в ложа са по 20 лв. – без разлика за възрастни и деца. Билети могат да бъдат закупени на касата на цирка, която работи от 10 ч. до началото на представлението, както и онлайн на http://boxoffice.bg/. За допълнителна информация: 0878 40 40 25.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: