Определиха участниците в първото издание на Международния симпозиум по скулптура – Плевен 2017

17.05.2017 16:00

На заседание, проведено на 16 май, Комисията за определяне на скулптори за участие в Първия международен симпозиум по скулптура – Плевен 2017, избра творците, които ще се включат в изявата. Заявка за участие бяха подали 55 автори от държави от всички континенти, с изключение на Африка.

Критерий при работата на комисията бе да се направи подбор на участниците, които със своя творчески авторитет са заели достатъчно място в световната пластична култура. Във връзка с това разгледа постъпилите проекти и определи с консенсус 5 скулптори за участие в симпозиума и четирима резервни участници:
Нагжи Пател – Индия
Габриеле Бергер – Австрия
Ян Шицко – Словакия
проф. Иван Славов – България
проф. Стефан Лютаков – България
Резерви:
Рисзард Лютвиник – Полша
Камен Танев – България
Андрей Митевски – Македония
Георги Минчев – България

Международният симпозиум по скулптура „ПЛЕВЕН” ще се провежда през две години през месец септември. Симпозиумът е в материал камък и скулптурите са предназначени за естетизация на градската среда. Петте творби, които ще бъдат изработени по време на първото издание на форума тази година, ще бъдат разположени в района на Гаровата градинка съгласно решение на Общинския съвет.

Създадените произведения остават собственост на финансиращата събитието Община Плевен, като се запазват авторските права на творците.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: