Областният управител Мирослав Петров: Нека Плевен бъде мисия в живота на всеки от нас

15.05.2017 12:42

Областният управител Мирослав Петров присъства на тържествения ритуал по повод празника на Плевен 15 май. Събитието уважиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, народни представители от 15 МИР, общински съветници, делегации от побратимените на Плевен градове Ростов на Дон, Русия, Плоцк, Полша, Кавадарци, Македония и граждани.
Ритуалът започна с издигане на знамената на Република България, ЕС и Община Плевен и продължи с молебен за здраве и благоденствие, отслужен от плевенски свещеници.
„Приемете искрените ми поздрави по повод празника на Плевен 15 май!”, написа в поздравителен областният управител на Област Плевен Мирослав Петров. „Град – символ на свободата и героизма, на паметта и преклонението пред човешката саможертва и храброст! Град – новатор, дал своя значим принос в българското образование със създаването на първата девическа гимназия от първата българска светска учителска в епохата на Възраждането Анастасия Димитрова! Град на достойни българи, оставили ярка следа в историята, културата и изкуството у нас и по света! Плевен празнува горд от своето минало и устремен към своето блестящо бъдеще!”, се казва още в поздравителния адрес на господин Петров. В него той се обръща към плевенчани с пожелание за здраве и ги призовава да обичат своя роден град, „защото няма по-силна, благодарна и зареждаща връзка от тази с корена и рода!”. „Нека Плевен бъде мисия в живота на всеки от нас, за да тържествува над превратностите на времето като градът на нашите мечти! Честит празник!”, казва в поздравителния си адрес за празника на Плевен областният управител Мирослав Петров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: