Три забележителни изложби и благодарност към дарителите за Нощта в галерията

14.05.2017 9:54

С три уникални изложби зарадва своите гости Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен по повод Европейската нощ на музеите и галериите. Стотици жители и гости на Плевен посетиха снощи залите на културния институт, където по повод инициативата бяха представени колекция от живописни платна на Петър Попов от фонда на Художествена галерия – Русе, колекция „Японска гравюра от XVII век“ от фонда на Художествена галерия – Силистра, както и колекцията дарение „Богомили“ от Виолета Гривишка – Танева от фонда на плевенската галерия.

Специално внимание по време на Нощта в галерията бе отделено и на дарителите на ХГ „Илия Бешков“. Свидетелства за дарение получиха Майя Ананиева, която дари на галерията творби на своя брат Данаил Ананиев, както и Лалка Павлова, предоставила картини, дело на сина й Калин Павлов. Аз съм човекът, който трябва да благодари, защото е чест за всеки художник негови творби да присъстват във фонда на ХГ „Илия Бешков“, каза Майя Ананиева. Тя не скри вълнението си от факта, че част от създаденото от нейния брат е включено в съкровищницата на плевенската галерия. Радвам се, че името на моя син няма да бъде забравено и то ще присъства във фонда на прекрасната Художествена галерия и така той ще остане жив във времето – и за тези, които го познаваха, и за онези, които ще дойдат след нас, сподели пред гостите в галерията Лалка Павлова.

За доброто настроение на присъстващите с музикални изпълнения в Нощта в галерията се включи Дуо „Бордо“ – Мария Александрова – флейта и Виктория Генова – виолончело.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: