„Послания от древността“ ни върнаха 7 000 години назад във времето за Нощта в музея (галерия)

14.05.2017 10:34

Четири интересни изложби бяха включени в програмата на тазгодишната инициатива по повод Европейската нощ на музеите и галериите в РИМ – Плевен, която премина под мотото „Магията на театъра“. Гостите на музея имаха възможността да видят „Препарирани животни“ от фонда на РИМ – Плевен, изложба-живопис на младата и талантлива художничка Фелис Фарукова и „Светът на Иван Радоев“.


Акцент сред експозициите бе поставен върху изложбата „Отвъд знаците. Послания от древността“. В нея са включени над 40 керамични фрагмента от територията на цяла България, датирани в епохата на халколита – 4 800-4000 г. пр. Хр., върху които е представена система от знаци, чрез които древният човек е пренасял информация. Откриването уважи председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Изложбата е по проект „Неразгаданите символи на древността“ на РИМ – Плевен с финансовото съдействие на Община Плевен. Включените експонати са от фондовете на РИМ – Плевен, НАИМ – БАН и още 11 музея в страната, като също така са представени и 23 табла с фотоси.

Втората част от програмата за Нощта в музея продължи в парка на музея с музикално-сценичния спектакъл „Магията на театъра“. Гостите в РИМ видяха мултимедийната презентация „Театърът в Плевен“ с водещ актьорът Георги Ангелов, която разказа за историята на театралното изкуство в нашия град. Участие в спектакъла взеха Тримата славянски тенори – Григорий Полишчук, Константин Янков и Любомир Дяковски. В 21.30 ч. пък започна спектакълът на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен „Женско царство“ с режисьор Ива Николова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: