В празнично шествие през центъра на Плевен ще преминат учители и ученици за 85-ата годишнина на НУ „Христо Ботев”

12.05.2017 12:04

НУ „Христо Ботев” се превърна в емблематична за Плевен образователна институция. Това заяви днес на брифинг в пресклуба на БТА  Плевен директорът на училището Цветелин Горанов. Заедно с него бяха Ярослав Димитров, председател на Обществения съвет към училището, Светлана Михайлова, учител и ръководител на клуб „Млади възрожденци” и четвъртокласниците Лия Арнаудова и Стилян Радков.

Срещата с медиите бе по повод честването на 85 години от основаването на училището на 17 май. В момента в НУ „Христо Ботев” се обучават 460 деца в 19 паралелки в съвременни условия от добри преподаватели, подчерта Горанов.

Той добави и, че в последните години четвъртокласниците са сред първенците в областта  на Националното външно оценяване, а през 2015 г. НУ „Христо Ботев”  е на 14-то място в страната сред 1868 училища.

За постиженията на учениците от Клуб „Млади възрожденци” говори Светлана Михайлова. Тя подчерта, е в момента в клуба членуват 25 деца като интересът по традиция е голям. Малките възрожденци са ангажирани в различни социални дейности, участват в конкурси и печелят награди.

На празничния 17 май началото на тържествата за годишнината на училището ще бъде поставено в 10 часа. Тогава ще бъде поднесен венец пред паметника на Христо Ботев в училищния двор. След това празнично шествие от ученици и учители ще премине през центъра на Плевен до площад „Възраждане” съпроводено от Общинския духов оркестър и мажоретния състав при училището.  За плевенчани на площада ще бъде изнесено едно от необикновено шоу от гостуваща театрална формация.

Кулминацията на тържествата ще е в ДКТ „Иван Радоев” от 11 часа. Празничният концерт там ще е с участието на ТФ „Гераците” – София, изпълнителите Христо Косашки, Георги и Иван Гоцеви.

Цветелин Горанов разкри, че в Плевен ще е премиерата на най-новата песен на Георги Гоцев, посветена на Христо Ботев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: