Отлично представяне на каратистите от СКК „Спартак 14“ – Плевен на Европейското в Суботица

10.05.2017 14:16

Изключително успешно представяне записаха състезатели на Спортен клуб по карате „Спартак 14“ – Плевен на Европейското първенство по Шотокан карате – до, провело се в Суботица, Сърбия. Повече за завоюваните награди днес в пресклуба на БТА сподели президентът и старши-треньор на клуба Милена Кирниколова. Надпреварата се е провела в три дни, като в първия състезателите са участвали на Европейска купа. В ката индивидуално Константин Петков от плевенския клуб е спечелил сребърен медал. За него това е поредно сребърно отличие от голям международен форум след това от Световното първенство, спечелено в същата дисциплина. В дисциплината санбон кумите състезателите на Спортен клуб по карате „Спартак 14“ – Плевен са грабнали два златни медали, чийто носители са станали Тихомир Тодоров при 8-9-годишни момчета и Петър Радуловски при 10-11-годишни момчета тежка категория. Бронзови медалисти са станали Далия Гочева и Никол Ангелова при 8-9-годишни момичета, Станислав Станчев при 8-9-годишни момчета и Гергана Атанасова при 12-13-годишните девойки в дисциплина шобу кумите.


Във втория и третия ден от програмата се е провело Европейското първенство за всички възрасти. От Спортен клуб по карате „Спартак 14“ – Плевен златни медалисти са станали Мирела Йолова и Натали Йонкова. Със златен медал от Суботица се завърна и Марк Томов, който има във витрината си и трофей от Световно първенство. Сребърен медал е спечелил Станислав Добрев, а бронзови – Тодор Тодоров и Ивайло Боев. Нашите представители са участвали и в дисциплината отборно ката при жените в състав Маринела Петрова, Екатерина Ядкова и Боряна Илиева, където са заели престижното четвърто място.


„Тези постижения са лични, но те също така са за България и град Плевен, като се надявам това да бъде оценено по достойнство. Дано с тези постижения да зарадваме плевенчани и да допринесем за издигането на авторитета на нашия град“, каза Милена Кирниколова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: