Читалищни дейци от общините Долна Митрополия и Долни Дъбник обмениха добри практики

10.05.2017 16:02

На 10 май, в навечерието на Деня на библиотечния работник, читалищните дейци от Община Долни Дъбник гостуваха на своите колеги от читалищата на Община Долна Митрополия. Осъществената среща и културен обмен бе реализирана по взаимна идея на културните деятели от двете общини. Председателят на НЧ”Просвета 1927”гр.Долна Митрополия Галя Ангелова приветства участниците в срещата, като изказа задоволство от зародилото се приятелство и обмен на добри практики между читалищата от двете общини.

Домакините от Долна Митрополия презентираха своята дейност с мултимедийна презентация, след което визитата продължи в библиотеката и всички зали, в които се провеждат читалищните дейности. Секретарят Живко Димитров връчи покани на присъстващите за предстоящия концерт по повод 90г. от основаването на НЧ”Просвета 1927” гр.Долна Митрополия. По време на неформалните разговори се обмениха идеи, както и възможности за съвместни културни изяви на самодейните колективи. Гостите от Община Долни Дъбник предоставиха на своите колеги материали от работата на читалището по проекти. Специални арт-комплименти бяха поднесени от НЧ”Зора-1990г.”с.Победа и НЧ „Наука” с.Комарево. За всички присъстващи кмета на Община Долна Митрополия г-жа Поля Цоновска бе осигурила работен обяд.


Гостите изразиха своята благодарност за гостоприемството и надежда за превръщане в традиция на културния обмен, с подкрепата на кметовете на двете общини – г-жа Поля Цоновска и г-н Борислав Станимиров, които неведнъж са доказвали позитивното си отношение към културните институти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: