Ученици от Левски и Асеновци с отличия от Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци”

10.05.2017 12:52

Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци” се проведе на 6 май в зала „Тържествена“ на Военна академия „Георги Сава Раковски” – София. На срещата са отличени победителите от националния конкурс, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски в категориите: есе, стихотворение, презентация, етнографска сбирка и социална дейност.
Клуб „Млади възрожденци” при НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци е отличен в категория „Етнографска сбирка” на второ място и награден с камера дрон, информира Петранка Стефанова, ръководител на клуб „Млади възрожденци“ при НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци. Любомир Георгиев от същия клуб е отличен в категория „Стихотворение” на трето място и награден с книга за Васил Левски. Клуб „Млади възрожденци” при ПГСС „Н. Й. Вапцаров” – Левски също е отличен в категория „Етнографска сбирка” на трето място и е награден с Камера дрон. Всички са получили персонални награди – раница с книга „Ние, младите възрожденци” с творби от младите възрожденци по повод 180 години от рождението на Васил Левски.


Младите възрожденци, участници в третата национална среща на клубовете, са били поздравени от президента и членовете на общобългарски комитет „Васил Левски”, които са изпратили поздравителени адреси. Силвия Калпакова е прочела отчет за дейността на клубовете за 2016 година, част от клубовете са представили свои изпълнения на песни и стихове. На Гергьовден младите възрожденци са присъствали на парада на българската армия.
Третата национална среща ще остане незабравима в сърцата на децата с многото емоции и тържествени моменти, на които присъстваха, убедена е Петранка Стефанова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: