Момчил Челестинов е новият старши треньор на мъжкия отбор на ОФК Спартак (Плевен)

10.05.2017 10:44

Директорът на детско-юношеската школа (ДЮШ) на Общински футболен клуб Спартак (Плевен) – Момчил Челестинов е новият старши треньор на мъжкия отбор. Той ще води тима до края на първенството на Второ професионална лига. Решението е лично на спонсора Иван Динов, информира Димитър Стефанов, пресаташе на плевенския клуб. Челестинов наследява на поста Александър Георгиев, който подаде оставка след като в десет мача записа една победа, три равенства, шест загуби, събирайки скромния актив от едва шест точки.

Момчил Челестинов е роден на 30 септември 1966 година. Като юноша на Спартак (Плевен) преминава през всички формации на подрастващите. 15 години работи в ДЮШ на клуба – от 2002 година до момента. Син е на легендата на Спартак – майстора на спорта Павел Челестинов, изиграл над 256 мача и е реализирал 56 гола в периода 1965-1976 година. Преди това (1963-1965 г.) бързоногия нападател е част от силния тим на ЦСКА, в който е съотборник с някои от най-великите български футболисти – Димитър Якимов, Иван Колев, Димитър Пенев, Георги Найденов, Никола Цанев, Аспарух Никодимов, Борис Гаганелов, Кирил Ракаров, Никола Ковачев и др.

„Не ми е фикс идея да съм треньор на мъжкия отбор. Спартак (Плевен) обаче е моя роден клуб и повече от всички искам да се спаси от изпадане в аматьорския футбол. Ето защо не ми трябваше много убеждаване да се съглася. Точно за три минути се разбрахме с нашия спонсор Иван Динов. Целта пред отбора е ясна. Имаме шансове да я изпълним и ще се борим до край. Вярвам във футболистите“, коментира Момчил Челестинов.

На снимката Момчил Челестинов като треньор на старшата възраст на „Спартак” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: