Над 60 ученици от Варна идват на „Плевен Маратон 2017“

09.05.2017 8:15

63 деца от Международното френско училище във Варна ще участват в „Плевен Маратон 2017“. Те вече са записани за щафета в рамките на големия маратон на дистанция полумаратон – 21.1 км. Организаторите на събитието – „Eyes open“ и Клуб „Бегач“, направиха специален реверанс за учениците, като ги записаха срещу символична такса. По този начин се стимулира спорта като начин на живот сред младите хора.

Децата от френското училище във Варна вече имат опит със спортни събития. Предишното им участие е на маратон в Мароко. Международното френско училище във Варна съществува от 2009 г. и е създадено по инициатива на родители, желаещи децата им да учат във френската образователна система. С подкрепата на Френската светска мисия, френските власти и предприятия във Варна и областта училището се разраства с бързи темпове.

„Целта на участието на учениците в „Плевен Маратон“ е да се създадат връзки между субектите на науката, здравеопазването, спорта, математиката (дистанция, скорост) и географията. Искаме, също така, нашите ученици да участват във важни събития в България. Искаме те да научат повече за усилията и гордостта, стоящи зад създаването на един успешен проект. Надяваме се, че те ще си сътрудничат, ще помагат, ще мотивират и ще видят, че могат!“ – казва за участието в маратона директорът на френското училище.

Това е второ по рода си организирано участие на ученици в рамките на „Плевен Маратон“. В първото издание на спортното събитие се включиха деца и младежи от Румънското английско училище Cambrage и Спортното училище в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: