Остави и си вземи книга в Свободната книжарница в Плевен!

07.05.2017 16:00

Инициатива под наслов „Свободна книжарница” ще започне в Плевен точно на 24 май. Организатор е Сдружение „Зорница”.

„Свободна книжарница” не е благотворителност, а солидарност. В него вземат участие хора от целият град, донасяйки със себе си своята любима книга. Инициативата се организира на принципа на фестивала на споделянето (безплатния пазар) – без пари, без бартер, без търговия, всичко е безплатно! Всички книги на „Свободната книжарница“ ще са донесени от хората, които са пожелали да споделят знанието заключено в тях”, разказа пред „Плевен за Плевен” Пламен Иванов, председател на Сдружение „Зорница”.
Който желае да се включи, може да донесе книги от всички видове жанрове, сборници, стихосбирки, философия, стари и нови учебници, техническа литература и много други.
„А защо „Свободна книжарница“? Защото знанието е всички. Тук е място, където всеки може да донесе ненужните му вече книги, които само събират прах и съответно да си хареса нещо. „Свободната книжарница“ е място, където има книга за всеки. От хората за хората, без пари, напълно безплатно! Знанието е за всички!”, добави Пламен Иванов.

Началото на „Свободна книжарница” ще бъде дадено от 13 часа на площад „Възраждане” в Плевен на празничния 24 май. След това тя ще остане на разположение на плевенчани целогодишно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: