Акордеонистите от НУИ – Плевен с 9 награди от Националния конкурс „Танцуващи клавиши” 2017

02.05.2017 7:37

Акордеонистите от НУИ „Панайот Пипков” – Плевен се завърнаха с 9 награди от 16-ото издание на Национален конкурс „Танцуващи клавиши” 2017, провел се от 27 до 29 април в Нови пазар. Традиционно плевенската акордеонна школа участва с най-голям брой изпълнители в конкурса. И тази година една от стипендиите на Министерство на културата е присъдена на плевенски възпитаник. Михаела Хиткова – ученичка на Ценка Тодорова води с най-много точки класирането в ІV възрастова група. Тя получи едногодишна стипендия по програма на Министерство на културата за деца с изявени дарби и таланти. В същата възрастова група Дейвид Иванов, с преподавател Румен Тодоров, зае 2-ро място.


С първо място е отличен, ръководения от Ценка Тодорова, Ансамбъл „Акордеомания-Джуниър” в I група.
В III възрастова група – участие взеха петима представители на плевенската акордеонна школа. Първо място заеха Теодор Маринов, Гергана Илиева и Александра Страшилова. Магда Цекова се класира на второ място, а Мая Тодорова, която направи своя дебют на този конкурс зае трето място.


Четвъртокласникът Денислав Банев е удостоен с второ място във II група.
За участието на плевенските акордеонисти в състоялия се конкурс петокласничката Гергана Илиева сподели: „Много се трудихме, но си заслужаваше!”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: