Плевенчанинът Иван Димитров с бронз от Европейското по таекуон-до ITF в Ливърпул

01.05.2017 12:35

Пореден голям успех в кариерата си записа плевенският таекуондист Иван Димитров. Възпитаникът на СКТ „Атила“ – Плевен с президент и треньор Даниел Цаков се представи на познатото високо ниво при участието си в Европейското първенство по таекуон-до ITF, провело се от 24 до 30 април в Ливърпул. Димитров се завърна с бронзов медал, като съвсем малко го раздели от участие във финалната схватка.


Съперник на плевенчанина в битка за място на финала бе руснакът Ибрахим Ибрахимов, за когото срещата започна повече от отлично, повеждайки с четири точки в първата част. Постепенно Димитров изравни резултата, като в последната секунда от мача направи точка, носеща му успеха. Не така, обаче, решиха съдиите, по преценката на които точката е била направена след гонга и така срещата завърши наравно. Двамата играха продължения, които също приключиха с равен резултат, след което финалистът бе определен в схватка до отбелязване на точка. Шансът тук бе на страната на Ибрахимов, като според регламента минимум двама съдии трябва да удостоверят точка, а точно толкова се произнесоха в негова полза.

Националният ни отбор по таекуон-до ITF се представи блестящо в Ливърпул, носейки на страната ни общо 42 отличия – 11 златни, 11 сребърни и 20 бронзови. Така, родните таекуондисти завършиха на трето място в комплексното класиране след Русия и Украйна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: