НАП – Плевен напомня: Остават два дни до края на срока за подаване на данъчни декларации

28.04.2017 11:07

Два дни остават за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2016 г. Тази година срокът изтича на 2 май, тъй като 30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код – ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП. Срокът за довнасяне на данъка по декларациите също изтича на 2 май.
До този момент в офис на НАП Плевен са приети 13804 бр. декларации, от които 4588 бр. по електронен път.

От тази година гражданите и фирмите имат още една възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. Коригиращата декларация се подава до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Запазва се и досега съществуващата възможност за корекции до изтичане на срока за подаване на декларациите, за доходите – 30 април.
От офис на НАП Плевен, уведомяват, че ще работят с плаващо работно време и с удължено на 02.05.2017 г. при наличие на клиенти.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: