6.5 млн. лева ще инвестира ЧЕЗ в Плевенско през 2017-а

27.04.2017 13:38

През 2016 г. инвестициите на ЧЕЗ в Плевенска област възлизат на 3.3 млн. лева – 2.2 млн. лв. за реконструкция на мрежа и 1.1 млн. лв. за присъединяване на нови клиенти. Това сподели Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, при откриването на нов трафопост ул. „Тодор Табаков“ в Плевен. Инвестицията е на стойност 150 000 лева и ще подобри електрозахранването в района. Заедно с Карел Крал на откриването присъстваха Петър Холаковски, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и Цветан Наумов, мениджър „Управление на активи“, „ЧЕЗ Разпределение България“.


Карел Крал сподели, ЧЕЗ продължава с амбициозната си инвестиционна програма и през 2017-а, като специално за Плевенско планира да инвестира 6.5 млн. лв., от които 5.5 млн. лв. за реконструкция на мрежата и около 1 млн. лв. за присъединяване на нови клиенти.


На въпрос за бъдещето на ЧЕЗ в България и появилата се информация, че компанията напуска страната ни, регионалният мениджър сподели, че в момента в Прага се прави оценка на офертите, получени през миналата седмица. „На база на това дали има интересни оферти или не ръководството ще прецени дали ще проведе преговори за финална сделка. На този етап продължаваме да работим в България, като правим планове за 2018-а и 2019-а“, посочи още Крал.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: