Хаштаг # Плевен. На театър. Вишнева градина.

27.04.2017 8:25

Със спектакъла „Вишнева градина“ от А.П.Чехов, постановка на руския режисьор Василий Сенин, ДКТ „Иван Радоев“ успешно възобнови традициите на културния туризъм!

На всяко представление до този момент, сред публиката се забелязват популярни журналисти /Наталия Симеонова, Иван Бакалов/, любими български артисти /Стефка Янорова, Койна Русева, Димитър Баненкин, Иван Юруков/, театрални режисьори. В социалните мрежи се появиха и снимки с таг #Плевен. На театър. Вишнева градина, А това, разбира се, е най добрата реклама за един спектакъл. Във времето на масовата комерсиализация и евтиното облъчване на зрителя от глуповати комедии с артисти от телевизионния екран, ходът на директора на театъра Васил Василев – да привлече сериозни режисъори и качествена драматургия, се оказа успешен и нареди ДКТ „Иван Радоев“ сред най-добрите в момента!
„Вишнева градина“на Сенин е модерен, съвременен прочит на тази сложна и същевременно толкоз актуална днес пиеса. Впечатление прави вярно намереното актьорско ансамблово съществуване на различни и запомнящи се чехови персонажи, умело водени от изумителната Красимира Кузманова, в ролята на Любов Андреевна Раневская! Не случайно, още след премиерата, спектакълът е селекциониран на фестивал в Дубровник, Хърватия! През май ще го видят и в Благоевград, а се водят и преговори за гостуване в Москва и Армения…
Припомняме, че днес от 19ч. е поредното представление на „Вишнева градина“ на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: