Отборите по шах на МГ „Гео Милев“ – Плевен се класираха за финалния кръг на Ученически игри 2017

26.04.2017 7:36

На 25 април при отлични условия в х-л „Балкан“ в Плевен се проведе Зоналното Първенство по шахмат от Ученически Игри-2017. В младшата (5-ти-7-ми) и старшата възраст (8-ми-10-ти) клас се включиха по четири отбора, първенци на Плевенска, Ловешка, Габровска и Великотърновска области. Те играха по система „Всеки срещу Всеки“. Отборите бяха съставени от по четирима състезатели с право на една резерва.

Нашата област и в двете възрасти бе представена с отборите на МГ „Гео Милев“. Те бяха с класа над съперниците си и постигнаха по три убедителни победи, като двата отбора постигнаха съответно по 10,5 и 11,5 точки от 12 възможни. Така и двата ни отбора продължават за финалните кръгове, които ще се състоят през месец юни съответно в Бургас и к-т „Албена“. Там те ще се борят за медали.

Да припомним, че миналата година отборът в малката възраст стана втори в България. Отборът на големите пък е абсолютен хегемон в своята възраст, след като през последните 7 години пет пъти стана шампион е веднъж е втори. Отборът младша възраст игра в състав Ева Русева, Кристина Апулчева, Михаил Кирков и Аделина Тодорова, а старшата бе с състав Владимир Върбанов, Давид Цветанов, Румен Кънчев, Стилян Нановски и Габриела Илиева. Треньор на отборите бе Всеволод Капустянов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: