100 дръвчета засаждат в Левски по повод Международния ден на Земята

25.04.2017 15:23

100 дръвчета – 50 червен дъб и 50 бял бор, засаждат в град Левски ученици, учители, родители, граждани, за да докажат желанието си да съхраним природата и подкрепят Националната залесителна инициатива „Когато станем 100 000 ще посадим гора” по повод Международния ден на Земята.


Учениците от 4 б клас с класен ръководител Росица Георгиева от Средно училище „Крум Попов” участваха в националната инициатива и спечелиха 100 дръвчета. Днес началният учител Росица Георгиева обяви началото на благородната инициатива. Ученици, учители, съпричастни към идеята да се възпита в децата любов към природата, сред които бяха и председателят на ОбС –Левски Дочко Дочев и главният експерт „Образование, култура и спорт” Петя Чолакова засадиха дръвчета в двора на училището. Утре ще залесяват в ОУ „Максим Горки“ и НУ „Христо Ботев“.


Община Левски, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ,СУ „Крум Попов“, ОУ „Максим Горки“ и НУ „Христо Ботев“ отбелязват Международния ден на Земята. Община Левски и МКББПМН с желание да покажат разнообразието в природата предоставиха на училищата в град Левски много и различни видове красиви цветя и други растения. Всички заедно заявяват своята воля да пазим и обичаме Земята.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: