Константин Проданов в Плевен: Увеличението на цената на парното е скандално и недопустимо

25.04.2017 14:08

Никой не може да ме убеди, че решението за увеличение цената на топлоенергията, което се случи два дни след изборите, не е направено в услуга на спечелилата политическа сила. Това заяви пред журналисти в Плевен лидерът на ПП АБВ Константин Проданов. Повод за визитата му в нашия град е участие в двудневно заседание на Изпълнителното бюро на АБВ, а също така той се включи в инициираната от местната структура на партията подписка срещу увеличената цена на парното, в която само до обед се бяха подписали над 500 човека. Проданов отбеляза, че лично той не е разбрал обосновката за драстичното увеличение на цената на парното, допълвайки, че това се е случило изненадващо. Лидерът на АБВ не скри, че налице са сериозни нарушения на конкретни процедури, които трябва да се спазят при предприемането на такова увеличение и посочи, че поради тази причина това решение трябва да бъде обект на интерес и от страна на Прокуратурата. За нас всичко това е скандално и недопустимо, категоричен бе Проданов, заявявайки, че и занапред АБВ ще организира граждански инициативи, като подписката в Плевен.


Пред медиите той коментира и структурирането на новия Министерски съвет, като посочи, че до този момент не е чул от партиите, които ще го съставят, сериозни и обосновани коментари около програмата му. В нея няма нито един приоритет за председателството на България на ЕС, а доколкото разбирам от изявленията на председателят на най-голямата партия основен приоритет е да бъде обновяването на НДК, посочи Константин Проданов. Лидерът на АБВ отбеляза, че това не може да е приоритет за едно Правителство, а такива трябва да бъдат борбата с бедността, смекчаването на дисбалансите както в ЕС, така и на територията на страната, търсенето на компенсации във връзка с изтичането на мозъци от България, както и преразглеждане на отношенията между Европейския съюз и Русия.

Той не скри, че в сектор „Здравеопазване“ е притеснен от конкретно заложеното иницииране на демонополизация на Здравната каса. „За нас, като лява формация, това е неприемливо. Повече пазар в здравеопазването и овеществяване на човешкото здраве е погрешен подход, защото именно това доведе до хаоса, в който се намираме в момента“, заяви Константин Проданов. Също така, той отбеляза, че няма нито една конкретна мярка за развитие на икономиката – по-специално в частта, която може да доведе до висока добавена стойност. Заложени са едни твърде оптимистични цели за икономически растеж, като брутен вътрешен продукт от 120 млрд. лв. в края на мандата или ръст от 6-7%, какъвто България не е виждала от десетилетия, а в момента такъв се отчита само от държави, като Китай, каза още Проданов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: