Над 200 специалисти ще участват в седмите „Плевенски дни на репродуктивната медицина“

24.04.2017 11:04

От 28 до 30 април в хотел Ростов в Плевен, ще се проведат поредните Плевенски дни на репродуктивната медицина, продължение на традиционните Плевенски имунологични дни. Официалното откриване е на 28 април от 8.30 ч. Повече за инициативата днес в пресклуба на БТА сподели доц. д-р Емилияна Конова, д.м. – управител на МЦ КИРМ – Плевен и председател на Организационния комитет на Плевенски дни на репродуктивната медицина. Тя посочи, че участие са заявили над 200 специалисти, като целта на седмото издание на Плевенските дни е да бъдат дискутирани съвременните постижения и противоречия във фундаменталните и практически аспекти на репродуктивните неуспехи, обединявайки в един форум специалисти от различни области на репродуктивната медицина: акушерство и гинекология, репродуктивна имунология, репродуктивна ендокринология, медицинска генетика, андрология, неонатология, репродуктивна психология.

Ще бъдат организирани кръгли маси по актуални практически проблеми, изискващи по-широко обсъждане и съгласуване. В рамките на форума тържествено ще бъде отбелязана 10-годишнината от създаването на МЦ КИРМ „Света Елисавета“ – Плевен. На 29 април от 19.30 ч. ДКТ – Плевен ще бъде организиран тържествен концерт, на който ще бъдат връчени специални награди, а също така на проявата ще бъде представен кратък филм, посветен на дейността на центъра през тези години.

Научният форум се провежда под патронажа на проф. д-р Славчо Томов, д.м.н. – ректор на Медицински Университет – Плевен и Българска асоциация по клинична имунология.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: