Днес е премиерата на балетния спектакъл „Куклената фея” в читалище „Съгласие“

24.04.2017 7:16

Днес на сцената на Читалище „Съгласие“ е премиерата на балетния спектакъл „Куклената фея”  Проектът се осъществява със съдействието на Община Плевен. Хореограф е Маня Николова, сценарият е на Георги Енчев, художник е Иван Велчев – Йово, репетитори – Валя Козовска и Оля Стоянова.


Участие ще вземат възпитаниците на Студиото за класически танци при читалище „Съгласие 1869”, ученици от НУИ „П. Пипков”, актьори от Театралната студия при ДКТ „Иван Радоев” и брейкъри.
Сценарият е оригинален и не е по либретото на балета „Куклената фея“ от Йозеф Байер, уточни Маня Николова. „Музиката е на Байер, но сценарият е различен, достъпен и поучителен – децата трябва да се грижат за своите играчки, за реда в стаята си, да уважават своите родители и жестовете, които те правят за тях чрез подаръците. Този сценарий ме вдъхнови да измисля хореографията по различен от либретото начин”, сподели Николова. Тя благодари на ръководствата на читалище „Съгласие 1869”, на НУИ „П. Пипков” и на Театъра за подкрепата при осъществяването на балетния спектакъл.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: