Ученици от Езиковата в Плевен с първо място на театрален фестивал

24.04.2017 16:07

На 20,21 и 22 април учениците от ПГПЧЕ – гр. Плевен взеха участие в организирания от „Гьоте“ Институт Пети театрален фестивал „Завесата се вдига за немския език“. Мероприятието е подкрепено от Посолството на Германия. Темата тази година беше “Свободата: право, задължение, чувство или възможност?
В съревнованието взеха участие 25 училища от цялата страна, от които само 12 бяха допуснати до националния кръг в гр. Монтана, където компетентно жури трябваше да класира постановките.
Въпреки голямата конкуренция трупата на ПГПЧЕ безспорно обра овациите на публиката и журито и грабна наградата за най-добър авторски сценарий. Плевенският екип с ръководител г-жа Румяна Стаменова и с постановчик Боряна Макавеева постави спектакъла „Силата да си свободен“ /”Die Kraft frei zu sein”/. Участниците-ученици от X д клас: Невен Вутев, Пламен Георгиев, Стефания Маринова, Пламена Церянска, Маринела Йорданова, Ивайло Георгиев, Петя Георгиева, Мария Блажева, Рая Димитрова и Андрей Петков, представиха не само себе си и училището, но и града ни.
В деня на награждаването всички говореха: “Плевен са … различни, модерни, въздействащи“. Дните, прекарани на престижния форум, бяха незабравимо преживяване и несравним опит за всекиго от участниците.
В рамките на предстоящо мероприятие „Седмица на немската култура“ през месец юни плевенската общественост ще има възможността да види отличената постановка на учениците от ПГПЧЕ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: