Литературна среща под надслов „Ден на краеведската литература” се проведе в НЧ ”Зора -1990г.” – село Победа

24.04.2017 14:08

На 24 април по повод Международния ден на книгата и авторското право, в библиотеката на НЧ ”Зора -1990г.”село Победа се състоя творческа литературна среща.

На събитието под надслов „Ден на краеведската литература” присъстваха като гости Теодора Димитрова – секретар на НЧ ”Наука” село Комарево и Димитър Александров – съавтор на книгата „Сдружение „Ловно-рибарско дружество Долна Митрополия”.

Секретарят на Читалището Димитринка Гетова запозна присъстващите с презентация за историята на книгата от възникването и в древността до наши дни. Теодора Димитрова презентира в резюме двете части на книгата за историята на село Комарево и поднесе като дар книгата  „Някога, някъде..” , на местната авторка Олга Аспарухова. Много емоционален бе и разказа на Емилия Русева, споделила впечатленията си от книгата за историята на с.Божурица. Особено интересно бе разказаното от Димитър Александров относно как е възникнала идеята за книгата, как е събирана информацията и снимковия материал в нея, как е финансирано издаването и. Освен на местното читалище, автора предостави книга с посвещение и за читалището в с.Комарево.

Всички участници в непринудения разговор получиха от домакините символична книга, с изписана върху нея мъдра мисъл или сентенция.

Одухотворени и заредени с много положителни емоции, каквито носят само книгите, участниците  се разделиха с убеждението, че освен всичко друго, книгите са извор на чудесни теми за разговор.

Снимки: НЧ ”Зора -1990г.”село Победа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: