Изложби, концерт, балетен спектакъл и представяне на книги в културния афиш на Плевен за новата седмица

23.04.2017 13:07

Богата на културни събития в Плевен ще е новата седмица.

Началото на поредицата от мероприятия ще бъде поставено още утре, 24 април, с откриване на изложба по случай 140 години от подписването на Манифеста за обявяването на Руско-турската война 1877-1878 г. Това ще стане в 11:00 часа, в пешеходна зона, вход на Къща музей „Цар Освободител Александър II”.

Същия ден от 17 часа ще бъде открита изложба „Картини, нарисувани с игла”, организирана от Регионален исторически музей – Плевен и Народно читалище „Извор – 1959” – Плевен. Експозицията е наредена във втора изложбена зала на РИМ – Плевен.

Балетен спектакъл „Куклената фея” по проект на Маня Николова, финансиран от Община Плевен ще бъде представен също утре вечер от 19:00ч. в зала „Емил Димитров на ч-ще „Съгласие”.

Акордеонен концерт на студенти от Националната Музикална Академия и ученици от НУИ „П. Пипков” – Плевен ще се състои на 25 април /вторник/ от 11:00ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”.

Юбилеен поетичен рецитал на Рита Генадиева е обявен за 25 април /вторник/ от 16:30ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”.

Представяне новата стихосбирка „Плач на жерави” на Георги Стойков, организирано от Дружество на писателите ще се състои на 27 април /четвъртък/ от 16:30ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”.

Представяне на новите книги на Никола Филипов – театровед и литературен критик от Ловеч, съвместно с Дружество на писателите – Плевен е планирано за 28 април /петък/ от 16:00ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: