Плакати с Националната телефонна линия за деца 116 111 разпространяват в училищата

23.04.2017 16:12

Постерите на Националната телефонна линия за деца 116 111 бяха връчени на колегите от Регионално управление на образованието, които от своя страна да разпространят до всички училища в страната. Идеята е да бъдат поставени на видно място и за децата, и за учителите, и за родителите в учебните заведения, информират от Държавната агенция за закрила на детето.

Тя е възложи на едни от най-добрите специалисти, работещи в дизайна на плакати, фирма „Плакат комбинат”, които да разработят нови рекламни материали на Националната телефонна линия за деца 116 111. Дизайнерите изработиха 3 различни визии, с 3 различни, но еднопосочни послания в 3 различни цвята – жълт, червен и зелен.

Целта на плакатите е всяко дете, всеки преподавател, всеки родител, да знаят за съществуването на Националната телефонна линия за деца 116 111.

Телефон 116 111 е абсолютно безплатен за всички мобилни оператори. Това е единен номер в цяла Европа за консултиране по всякакви проблеми на деца, учители, родители, лекари. Работи 24 часа в денонощието, а екипът на линията се състои от 14 консултанти и двама координатори. Споделеното на НТЛД 116 111 остава поверително, като единствено при дете в риск или опасност специалистите използват информацията, за да се осигури адекватна и навременна помощ.

Националната телефонна линия за деца 116 111 предлага информиране, консултиране и помощ за всеки човек.

Можеш да споделиш:

… за проблеми в семейството ти

… за проблеми в училище

… ако някой те заплашва

… ако някой упражнява насилие над теб

… ако се чувстваш заплашен или несигурен

… ако си объркан и не знаеш как да подредиш нещата

… ако нещо неочаквано и сериозно се е случило

… ако си в беда

… ако твой приятел е в беда

…. ако просто искаш да поговориш с някого

… ако искаш да се похвалиш.

Предстоят да бъдат направени и други рекламни материали като билбордове, тениски, подложки, постери за градския транспорт, уеб банери и др. Част от рекламните материали са по идея на Съвета на децата към ДАЗД.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: