Училището в Божурица сред десетте в България, преминали първия етап на конкурса „Посланици на здравето“

22.04.2017 10:32

ОУ „Христо Ботев“ – Божурица, община Долна Митрополия, е сред десетте в цяла България, преминали първата фаза на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, организиран от Министерството на здравеопазването. Проектът, който постигна този успех, е със заглавие „На MAX бъди СЪС спорт и здравословно хранене ТИ! Хигиена за отличници“. Той е изготвен от Росица Ненчева, класен ръководител на IV клас и обхваща учениците от класа и родителската общност.
Сред изминалите инициативи и дейности по проекта бяха презентация за родители и деца „Превенция на болести чрез здравословно хранене и спорт“, Празник на здравето, изготвяне на проект „Хигиена за отличници“, изработка на брошури от децата за здравословното хранене, поход сред природата – посещение на разкопките край близкото село Рибен, кулинарен конкурс.
В рамките на проекта предстоят още две инициативи: спортен празник – футболен мач на стадиона между родители, деца, учители, който ще се проведе на 24 април и ревю и музикална програма под наслов „Хапвай здравословно ти, елегантен, здрав бъди!“ на 25 април.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: