С куп награди се завърна от Словения плевенската Артшкола „Колорит“

22.04.2017 8:01

Творческият екип на артшкола „Колорит“ – Плевен се завърна след яркото си представяне в Международния арт форум „STRMOL 2017- ILUSTRACIJA“ в Словения. Мащабният арт проект е под егидата на UNESCO. Повече от 150 участници на възраст от 10 до 18 години рисуваха средновековния словенски замък STRMOL със специфична задача да включат в своите рисунки елементи на илюстрация. Известни словенски илюстратори журираха създадените по време на пленера творби.


Арт школа „Колорит“ получи Специалната награда за чуждестранен творчески екип. В индивидуалната надпревара 15-годишната Християна Дечева спечели 3-та награда. Християния Василева – 15г. бе удостоена с Диплом за отлично представяне. Ръководителят на школата Майя Ананиева получи награда за отлична работа като арт педагог.


По покана на организаторите на арт форума на церемонията по награждаването тържествено бе открита Представителна изложба на арт школа „Колорит“ в сградата на асоциираното към UNESCO арт училище „DAVORINA JENKA“ в Cerklje na Gorenskjem.
Плевенсата школа представи своята живописна изложба „Полет в цветове“, която получи изключително висока оценка и ще продължи в рамките на един месец. Това е втора самостоятелна изложба на школа „Колорит“ в Словения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: