Футболният Спартак пред решаващи мачове за оставане във Втора професионална футболна лига

21.04.2017 9:06

Сезонът във Втора професионална футболна лига на България вече навлезе в своята решителна фаза, останаха малко мачове и всеки отбор ще трябва да хвърли всички сили, за да достигне до своята цел. Тези от вас, които следят от близо лигата са наясно, че Спартак Плевен е в борбата за оцеляване през този сезон.

Шансовете това да се случи са доста големи, а ще разгледаме и къде се крие разковничето на успеха и постигането на тази цел. Отборите от тази лига бяха включени в повечето водещи букмейкърски сайтове, които бяха споделени в сайта на Betenemy. В портала споделиха и информация и за различните опции, на които се залага, свързани с българските отбори тяхното присъствие в азиатските къщи.

Кой ще води борбата за оцеляване?

Наред със Спартак Плевен, в борбата за оставане във второто ниво на българския футбол ще бъдат още отборите на Ботев Гълъбово, Оборище, ЦСКА-София 2 и Ботев Враца. Това са най-явните отбори, които ще трябва да дадат всичко от себе си, в опит да избегнат отпадането. Тук е момента да припомним, че от 16-те отбора в лигата, отпадат последните 4. В този ред на мисли можем да отпишем Левски Карлово и Банско, които се подреждат на последните 2 места във временното класиране и почти сигурно ще останат там в края на сезона. Борбата ще се води да бъдат избегнати другите 2 места, които осигуряват изпадане. На върха също е интересно, където Етър и Септември София спорят за първата позиция. Витоша Бистрица ги следва на третото място и дебне за грешки. На мачовете от Втора лига може да залагате в лицензирания букмейкър Efbet, който предлага страхотни коефициенти за различните пазари и бонуси за своите потребители. Всичката нужна информация за тях ще намерите в Betenemy.com

Къде се крие ключът към успеха за Спартак?

Спартак Плевен има сериозни шансове да оцелее в лигата, а основното предимство идва от програмата на тима и по-специално от домакинските мачове на Спартак Плевен, които най-вероятно ще донесат търсената цел! В 12 срещи у дома, до тук през сезона, Спартак е спечелил 5 пъти, 2 пъти е завършил наравно и други 5 пъти е допуснал поражение. Програмата на тима от Плевен обаче, е доста облагодетелствана. Плевенчани имат 3 домакинства до края, които ги противопоставят срещу Царско Село, Банско и Оборище. Ако приемем, че първия мач е най-труден, то другите 2 са задължителни за спечелване! Банско е слаб и едва ли ще затрудни плевенчани, а Оборище е пряк конкурент, срещу когото трите точки са повече от задължителни! Истинската сила на тима е у дома и точно там са спечелени повечето точки от актива. Като добавим към тези домакинства и едно гостуване на Левски Карлово, който е последен и е най-слабия отбор в лигата, то точковият актив на Спартак може да набъбне доста и да е достатъчен за спасяване! Програмата на плевенчани е най-лесна наглед, спрямо другите отбори, които са в борбата за оцеляване, така че отбора и играчите не трябва да изпускат този шанс и да се преборят за своето оцеляване!

Българското първенство и по-специално Втора лига е доста интересна и оспорвана през този сезон. Спартак Плевен не е в борбата за челните позиции в класирането, но поне има големия шанс да избегне изпадане, което да прати тима в аматьорските лиги. Ключът към успеха е ясен, остава да видим, дали играчите и тима ще успеят да използват своя шанс!

НАЙ-НОВИ: