Драмите в Шампионската лига. Защо отпаднаха ПСЖ и Арсенал?

19.04.2017 9:00

Най-комерсиалният клубен турнир, който ежегодно привлича погледите на футболните фенове по цял свят – Шампионска лига, вече е в доста напреднала фаза и малко са мачовете, които останаха да определят финалистите, които ще спорят за трофея в Кардиф на 3 Юни.

В турнира обаче, станахме свидетели на някои сензационни резултати, които ще се запомнят завинаги. Едни отбори ще ги запомнят с усмивка и гордост, докато други ще ги помнят с нотка на съжаление и срам. Два отбора оставиха горчиви спомени у своите фенове и то във фазата на 1/8-финалите. Интересното е, че амбициите на тези два тима през последните години са доста големи, но те все така не успяват поне да се доближат до тях! Шампионската лига предлага изключителни мачове до края на турнира, като любителите на залозите трябва да знаят, че могат да залагат на всички срещи в букмейкъра Bet365, който предлага и специални бонуси за топ мачовете. Повече за него се изписа в експертния сайт Nostrabet.com, където се разглежда драмата с лиценза за спортните им залози и лимитирането на печелившите играчи. Отборите, на които ще се спрем в нашият анализ са ПСЖ и Арсенал!

И двата отбора бяха в група А

Еднаквите съдби да отпаднат в осминафиналната фаза, съвпаднаха с мястото на двата отбора в груповата фаза на турнира. Те се срещнаха един срещу друг в група А на надпреварата, където бяха още българския шампион Лудогорец и швейцарския Базел. Арсенал спечели групата с едно доста добро представяне, не загубвайки нито един мач. „Артилеристите” спечелиха на два пъти срещу Лудогорец и Базел, а с ПСЖ завъртяха 2 равни мача. Това им бе достатъчно за първата позиция. ПСЖ също не загуби среща, но спечели една по-малко от Арсенал, записвайки общо 3 равенства в групата, което ги нареди втори. До тук добре, и двата тима излизат от груповата фаза с амбиции да достигнат най-високата точка на турнира – Финалът. Ако се върнем назад във времето, ще си спомним, че в периода на последните мачове от груповата фаза, отбора на ПСЖ не беше в най-върховата си форма. Нека не забравяме, че те завършиха 2-2 у дома с Лудогорец в последния мач, което от всякъде си беше изненада. Арсенал пък беше на другия полюс. „Топчиите” играеха добре в първенството и в турнира и заслужено стигнаха до първата позиция. Трудното обаче, едва след това предстоеше…

Големият провал на дружните усилия

ПСЖ изтегли късата клечка в жребия за 1/8-финалите и се падна с Барселона. Само, че парите, които парижани наляха в отбора през последните години за играчи показват, че тима разполага със световни звезди, които не би трябвало да имат проблеми да се изправят срещу всеки един тим. Кавани, Ди Мария, Верати, Тиаго Силва, Лукас и компания направо съкрушиха Барса в първия мач на „Парк де Пренс”. Победата с 4-0 за ПСЖ бе една от най-запомнящите се и тя дойде в момент, в който ПСЖ беше в много силна форма, нямаща нищо общо с тази от края на първия полусезон. В този мач, ПСЖ позволи на Барса да отправи само 1 точен удар, докато френския тим имаше 10 точни удара и 4 попадения – феноменално срещу отбор от калибъра на Барса! Еуфорията след мача беше голяма, а доста хора отписаха Барса за четвъртфиналите. Не така обаче, си мислеха „каталунците”, които победиха с 6-1 във втория мач и станаха първия отбор, който продължава напред, след като е загубил първия мач с 4-0! В този мач Барса доминираше, а ПСЖ бе отбора с предимство. Но, също така, бе и отбора, който не се опита да се надиграе с Барса още веднъж! В сферата на вероятности има много възможности, но ако ПСЖ беше толкова борбен, колкото в първия мач, те нямаше да загубят с подобен резултат, който да им коства отпадането. А къде беше грешката на треньора? Унай Емери не успя да подучи своите играчи да задържат топката в последните минути, а не да я ритат безразборно напред, където играчите на Барса я овладяваха и търсиха гола. Тази загуба ще бъде като обеца на ухото на ПСЖ занапред и трябва да им служи като урок! Мачовете от Шампионска лига продължават с пълна сила, а в сайта на Nostrabet може да намерите прогнози за всеки един от тях.

Черната котка за Арсенал

Другият голям провал на осминафиналите в Шампионска лига бе отбора на Арсенал. Те се изправиха срещу познат съперник – Байерн Мюнхен. Арсенал така и не се научи как да пребори немския гранд. „Артилеристите” претърпяха поражение от 5-1 в първия мач на „Алианц Арена”, което почти не им остави шансове за продължаване напред. Твърде ялов Арсенал, твърде безидеен за класата на Байерн Мюнхен! Но по-страшното бе във втория мач, където Арсенал беше домакин. Ясно е, че само чудо щеше да класира Арсенал напред, но те поне можеха да опитат, можеха да се помъчат. За сметка на това, те загубиха пак с 5-1 и предизвикаха гнева на своите фенове. Да отпаднеш с общ резултат 10-2 дори и от тим като Байерн си е срам, унижение, нещо, което искаш да изтриеш от своята история. Интересното е, че и в двата мача, повечето попадения за немците дойдоха, след като Арсенал оставаше с човек по-малко на терена. Тогава защитата им се пропукваше. Но, къде беше Арсен Венгер? Да не би всеки тим да получава по 4-5 гола, след като остане с човек по-малко? Къде беше тактиката, смените? Ето защо феновете негодуват срещу френския специалист и ще го правят, защото те искат успехи, искат игра, а не подобни отпадания!’

Отпаданията на ПСЖ и Арсенал през таз годишното издание на турнира ще се запомнят за вечни времена. Те за поредна година не оправдаха очакванията на своите привърженици, които искат и очакват много повече. За тях остава борбата в местните първенства, а в европейските клубни турнири може би ще се пробват пак другия сезон!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: